Over Joanne

Joanne Snikkers

Wie is Joanne  

Mijn naam is Joanne, naast coach ben ik vooral mens. Moeder van drie volwassen kinderen, oma en woon samen met mijn kat. Ik houd van buiten zijn, van huiselijkheid, van creëren. Naast mijn werk als coach ben ik beeldend kunstenaar en dichter.  

Mensen lopen als een rode draad in mijn leven. Ze zijn zichtbaar in mijn portretten en gedichten, maar vooral in het dagelijks leven door hen aandacht te geven en een luisterend oor te bieden. Die momenten komen onverwachts, bijvoorbeeld tijdens mijn wandelingen, tijdens een les op school of in de trein.

Ik heb mezelf mogen ontwikkelen, heb daarin handvatten van anderen gehad en tevens ben ik mijn eigen instrument. Waarin vertrouwen in de ander en in geloven in je eigen kracht belangrijk zijn om verder te komen. Ik heb geleerd om voor mezelf te zorgen en kan daardoor anderen een handreiking doen.

Mijn passie voor het coachen van jongeren is aangewakkerd door mijn werk als vrijwilliger bij een telefonische hulpdienst. Waar ik veel geleerd heb over jongeren, maar zeker ook over mezelf van hen. Door met een open houding de ander tegemoet gaan, bereid zijn te horen wat de ander je kan vertellen. Mezelf kwetsbaar durven opstellen en vertrouwen hebben in wat er komt.  Jongeren kunnen je verrassen met hun openheid, directheid en je een spiegel voorhouden. Dat maakt het zo leuk en geeft me ook veel energie. Enkele jaren geleden heb ik dan ook, na aantal jaren gewerkt te hebben in de zorg en als vrijwilliger op een basisschool, de stap gezet naar een eigen coachpraktijk.                            

Naast cursussen en trainingen ten behoeve van het begeleiden en coachen van jongeren, de opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg, heb ik een HBO coachopleiding bij het NTI met succes afgerond. In 2020 heb ik een basiscursus begeleiden van mensen met Autisme bij de Rino groep gevolgd. 

Eigenheid 

Eigenheid is wie je van binnen bent. Ik ben zelf gevoelig en leef het leven intens. Daarbij ben ik ervaringsdeskundig op het gebied van het gevoelig zijn, Autisme en ADD en ben zeer creatief. Ik wil (en kan) zien wie je bent. En biedt ik handvatten naar jou als jongere en/of jou als ouder, opvoeder of docent voor waar je aan wilt werken. Mijn kracht is mijn gevoeligheid en intuïtie.

Natuurlijk maak ik eveneens gebruik van coaching methodieken onder andere: Roos van Leary, Johari venster, kernkwadranten en kernkwaliteiten. Blijkt tijdens een coachsessie iets anders nodig behalve woorden, passend binnen het gesprek en jou, dan zet ik creativiteit in. Bijvoorbeeld tekenen, schrijven of wat op dat moment van toepassing is. Je hebt er geen ervaring voor nodig. Naast de gesprekken ga ik je ook aan het werk (huiswerk) zetten.