Eigenheid Coaching                                  voor jongeren       
              Krachtig vertrouwen in eigenheid              

Wie is Joanne

Mijn naam is Joanne, naast coach ben ik vooral mens. Moeder van drie volwassen kinderen en oma. Ik houd van buiten zijn, van huislijkheid en van creëren. Naast mijn werk als coach ben ik beeldend kunstenaar en dichter. 

Mensen lopen als een rode draad in mijn leven. Ze zijn zichtbaar in mijn portretten en gedichten, maar vooral in het dagelijks leven door hen aandacht te geven en een luisterend oor te bieden. Die momenten komen onverwachts, bijvoorbeeld tijdens mijn wandelingen op het strand, tijdens een les op school of in de trein. Ik heb mezelf mogen ontwikkelen, heb daarin handvatten van anderen gehad en tevens ben ik mijn eigen instrument. Waarin vertrouwen in de ander en in geloven in je eigen kracht belangrijk zijn om verder te komen. Ik heb geleerd om voor mezelf te zorgen en kan daardoor anderen een handreiking doen. 

Mijn passie voor het coachen van jongeren is aangewakkerd door mijn werk als vrijwilliger bij een telefonische hulpdienst. Waar ik veel geleerd heb over jongeren, maar zeker ook over mezelf van hen. Door met een open houding de ander tegemoet gaan en bereid zijn te horen wat de ander je kan vertellen. Mezelf  kwetsbaar durven opstellen en vertrouwen hebben in wat er komt.  Jongeren kunnen je verrassen met hun openheid en directheid en je een spiegel voorhouden. Dat maakt het zo leuk en geeft me ook veel energie.  

Enkele jaren geleden heb ik dan ook, na aantal jaren gewerkt te hebben in de zorg en als vrijwilliger op een basisschool, de stap gezet naar een eigen coachpraktijk. Naast cursussen ten behoeve van het begeleiden en coachen van jongeren, de opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg, heb ik een HBO coachopleiding bij het NTI succes afgerond. In 2020 heb ik de cursus voor begeleiden van mensen met Autisme bij de Rino groep gevolgd. 


Eigenheid                           

Eigenheid is wie je van binnen (je kern) bent. Ik ben zelf hoog gevoelig (HSP) en leef het leven intens. Daarbij ben ik ervaringsdeskundig op het gebied van Hoog gevoeligheid, Autisme en ADD en ben zeer creatief. Naast de gebruikelijke methodieken is mijn kracht hoog gevoeligheid, lees kwetsbaarheid. Ik wil (en kan) zien wie je bent. En bied een handreiking naar jou als jongere en handvatten binnen jouw mogelijkheden. Wanneer tijdens een coachsessie iets anders nodig blijkt dan woorden, passend binnen het gesprek en jou, dan zet ik creativiteit in. Bijvoorbeeld tekenen, werken met klei, muziek of wat op dat moment van toepassing is. Je hebt er geen ervaring voor nodig. Naast de gesprekken ga ik je ook aan het werk (huiswerk) zetten.